Ett svårt val för tjejbarnet, antingen äta...

img_0227 (MMS)

Ett svårt val för tjejbarnet, antingen äta glassen (muta, enda sättet att få upp henne ur poolen) eller springa tillbaka till lilla kanan i barnbassängen. Sollefteå stoltserar med ett fantastiskt fint utomhusbassängbad, tjejbarnets nya bästa favorittillhåll! Tjejbarnet simmar helst själv, kallsupar bekommer henne icke. Själv skulle jag bryta ihop och hosta och hulka på bassängkanten långt innan den 25e kallsupen...


En fantastisk midsommar har firats i Helge...

img_0224 (MMS)

En fantastisk midsommar har firats i Helgesta. Tjejbarnet har upptagits i den kristna gemenskapen, lekt med mångamånga roliga människor, och badat och simmat som en säl som aldrig vill gå upp ur vattnet. Mer om allt detta senare. Nu skall vi sova, resan hem var lång!


Liten tjej i stor hoppborg. Helst ville ho...

img_6807 (MMS)

Liten tjej i stor hoppborg. Helst ville hon stanna hela eftermiddagen, men se det fick hon inte! Andra mammor fick hoppa in i hoppborgen för att hämta sina barn då hopptiden var slut, men tjejbarnet hoppade mest i kanten så hon var lätt att håva in...


Tack för maten! säger tjejbarnet på sit...

Tack för maten! säger tjejbarnet på sitt egna vis: skjuter bort tallriken och säger "Så, slut. Pang igen med luckan! Tack!" Lämnar så bordet med mor och far gapskrattande kvar.


Tjejbarnet övar cykling på Forsåsmon i Näs...

img_0211 (MMS)

Tjejbarnet övar cykling på Forsåsmon i Näsåker. Pappa engagerar sig, inte i tjejbarnets framsteg (trots att hon påkallar uppmärksamhet medelst krock mot ben) utan i sin Iphone...


Tjejbarnet släpar fram bokvagnen till lamp...

img_0206 (MMS)

Tjejbarnet släpar fram bokvagnen till lampan. Fact: Det är viktigt med bra belysning då man läser bok.


Tjejbarnet städar och gör fint:

img_6807 (MMS)

Tjejbarnet städar och gör fint:


Moster Annie designar

Som ni kanske märkt så finns det nu nya bilder i headern (bilden högst upp). Om ni inte märkt det titta nu! Eftersom jag själv inte hinner ta så många bilder på Juno så vill jag gärna att ni skickar in fina bilder (vilket är typ alla bilder på Juno) till mig så kan jag designa en ny sommar header. Skicka dom till min email [email protected]

Nu har nedräkningen börjat. 9 dagar kvar tills jag får se tjejbarnet igen (plus alla andra såklart)

Tjejbarnet har varit på middag nästgårds, ...

img_6807 (MMS)

Tjejbarnet har varit på middag nästgårds, hos familjen Åström-Carlefred. Det bjöds på vräkig köttbuffe, och glass och annat smarrigt. Tjejbarnet roade sig kungligt till kl 22 utan knot, leksällskapet var toppen! hon hoppade studsmatta, rockade med rockring (ganska dåligt), ritade mycket, tittade på då Anna (som tjejbarnet kallar Marie) ritade, red på rygg, byggde med lego, och skrattade mycketmycket. Hon ville inte alls gå hem. Men somnade på 3 minuter i vagnen på hemvägen. Hon har fått sina första Solle-kompisar!


En liten mormorrapport

 

I helgen blev Tjejbarnets pappa prästvigd i Härnösands domkyrka med pompa och ståt. För att allt skulle fungera för pappan och mamman så åkte vi (mormor o morfar) upp på lördag natt (kom fram på morgonkulan). Vi välkomnades av en liten tjej som stod på balkongen med utsträckta armar (då blir man ju lite tårögd). Trots att det bara var 2 veckor sen vi sågs så kändes det som en evighet. Hon har satt djupa spår i hjärtat.

Ingenting är krångligt med detta lilla barn och dessutom har hon en humor (så liten hon är) så man är i princip full i skratt hela tiden. ”Princip” har hon tagit till sig som ett nytt ord så väldigt mycket är princip nu.

Själv har jag tre vuxna barn som jag många gånger har trasslat med vid läggdags m.m. MEN till tjejbarnet är det bara att säga ”nu ska du sova” och då gör hon det, Fantastiskt!

 Det blir mycket lek och sagoläsning, man kan inget annat göra när hon lite frågande/uppfordrande kommer med en bok i handen och säger LÄSA. Och roligt är det självklart om det är en bok man själv uppskattar. Just nu är det Bockarna Bruse och det läskiga trollet. Den tycker vi båda två är väldigt rolig.

Jag har slitit som ett djur för att få lite aktuella bilder men eftersom Tjejbarnet sällan är stilla så får det bli de få som inte är suddiga. Nu är det bara två veckor till, tills att vi ses igen. Jiiipppyyyy!



Varför ska man gå när man kan bli buren



Morgonlek med nallar och trött mormor



Tjejbarnet ritar bollar tillsammans med osynlig morfar



Nyvaken och leksugen



Visst passar dockan Annas overall väldigt bra på Tjejbarnet



äntligen hemma efter allt ståhej


Prästbarnet

Nu har tjejbarnet blivit prästbarn, själv är jag numera prästfru, och framförallt så har tjejbarnets pappa blivit präst. Högtidligt firande i dagarna två, middag hos biskopen, handpåläggning och välsignande och nu är han alltså färdig, Verba divina minister.

Tjejbarnet ledsnade ganska snabbt på ceremonin, men roade sig i lekparken utanför med morfar och Jack. Sen var det mottagning och tjejbarnet uppförde sig exemplariskt och sprang omkring och tryckte i sig brödpinnar.

Nu ska hon alltså börja vänja sig vid att sitta i kyrkbänken oftaofta. Hon tycker bäst om musiken, dansar och sjunger med Lalalalaaa, ropar Bravo, och klappar händer. Men efter 10 minuter är det inte lika roligt.


Dansar till klockringningen


Pappa präst!

Ni kanske även har noterat att det där med...

Ni kanske även har noterat att det där med rubriker och enter och sånt inte verkar fungera nå vidare bra i mobilbloggformatet... Sorry.


Dagisrapport: tjejbarnet har nu gått på ...

Dagisrapport: tjejbarnet har nu gått på dagis i dagarna tre. Idag var hon tillochmed helt själv hela dagen (9-14) utan bekymmer. Lite ledsen då pappa gick, men inget ohanterbart alls. Sov ett par timmar idag även. Det ska nog gå bra detta. Lite nervösa är vi nog för hur stela personalen ska vara med regler om tider och scheman och sånt, eftersom förra dagiset var så sjukt liberala. Där var attityden som: "vad ni gör medan barnet är på dagis bryr vi oss inte om, ni betalar för heltid och får ha barnet här då". Medan det finns en risk att nya dagis kanske tycker att pappa ska hämta kl 13 om hans möten är över då, bara för att han inte har schemalagd arbetstid sen. Som om han skulle sitta och rulla tummarna då! Istället för att umgås med sitt underbara tjejbarn!? Skumt. Well, dom har iofs inte sagt nåt än så man kanske inte ska måla fan på väggen... Vi måste lämna in schema iaf, ska bli lite klurigt. Tjejbarnet är lyckligt ovetande om mor och fars bekymmer, hon gillar dagis och alla barn och att gräva och måla och allt annat skoj!


"Jag ska bara"-perioden har börjat. Efter...

"Jag ska bara"-perioden har börjat. Efter flytten så har tjejbarnets nattande dragit ut en del på tiden. Till en början pga att tjejbarnet verkade tycka att det var en läskig myra i taket som hon inte tyckte om och därför spenderade de första nätterna till större delen i mammas säng. Sen har hon drömt lite mardrömmar. Sen har hon kommit på att jag är lite extra blödig efter flytten och lite mer medgörlig än vanligt. Så nu tappar hon nappen på golvet och vill ha upp den, sen vill hon ha Anna, sen vill hon ha en nalle, sen vill hon byta napp mot en napp hon kan se på fönsterbrädan, sen vill hon ha en filt, and it goes on and on... Tills pappa kommer in och säger godnatt, då lägger hon sig ner och accepterar läget. Gattigatt! Måste vila ordentligt, imorrn blir det dagis med pappa!


Tjejbarnet firar nationaldagen. På sant sm...

img_0177 (MMS)

Tjejbarnet firar nationaldagen. På sant småstadsvis med flagga i handen tittade hon parad med blåsorkester, tiggde sockervadd (fick inte), tiggde hoppborgshoppning (fick inte det heller) och strosade runt bland folket. Tjejbarnet verkade tycka att det var ett fint firande. Paraden var roligast. Och såklart broarna där man kan leka bocken Bruse. Och det finns mååånga broar i Stadsparken i Sollefteå...


Läggdags: Nu kan du gå och lägga dig, säge...

img_6807 (MMS)

Läggdags: Nu kan du gå och lägga dig, säger jag till tjejbarnet efter lunchen medan jag plockar undan. Efter ett par minuter hittar jag tjejbarnet i sängen:


Anna har kommit (mormors inlägg)

Vad är en dockvagn utan Anna? Nu har Anna rest i ett stort kuvert över halva sverige hem till Sollefteå. Tidigare bodde hon hus mormor men hon längtade till Tjejbarnet så hon har nu flyttat till henne. Enligt rapport från mamma så har hon blivit nerbäddad med medföljande täcke, åkt i sin vagn och druckit päronjouice. Det är nog bra för tjejbarnet att ha en lite "kompis" i närheten nu när allt ar främmande och stort!



Anna (28 år gammmal) och Tjejbarnet

Mormor gästbloggar igen

Ja nu är mormor o morfar hemma efter en flytt till Sollefteå som tog två dygn längre än vad vi tänkt oss. 2 dygn i en tom lägenhet i väntan på flyttlasset. Inte undra på att Tjejbarnet ledsnade ibland och ville hem. Det var så rörande att se henne med en sko (på fel fot), mössan på sniskan och en halft påsatt tröja, stå vid dörren och säga hem hem hem.
En stor TOM våning med endast en dockvagn en mjukishund och en mjukisråtta att leka med. Det är kul ett tag men sen…….Det blev många långa promenader och lek i olika parker. Plocka stenar blommor, kapsyler, gunga, gräva och äta glass. Hälsa på folk och hundar. Sitta på golvet och äta (hur lätt är det när man har svårt att få upp maten på skeden när man i vanliga fall sitter vid ett bord)?
Tjejbarnet lärde sig att hitta i denna stora våning mycket snabbare än vi vuxna (speciellt jag som vimsade runt runt ibland) säkert mycket pga. att hon ”rejsade” med dockvagnen i alla rum. Tyvärr fanns ingen docka att sätta i vagnen så en nyköpt boll fick duga. Kanske kommer det på posten i morgon något gammalt och vant att sätta i vagnen!
Tjejbarnet är en tapper liten tjej men ibland är det inte så lätt att vara på topp när allt är upp och ner. Ena dagen hemma hemma, andra dagen sitta i bilen timme efter timme och sen vänta vänta på flyttlass som tog 2½ dygn på sig att komma och då dessutom när tjejbarnet sov. Vaknade till en tom (trodde hon) lägenhet men icke! Hela lägenheten var fullpackad med kartonger så det var bara att börja om från börja att lära sig hitta. Nu när hon har lärt sig det så försvinner kartonger vartefter och det är bara att börja om igen, hur kul är det på en skala när man har fullt upp att hålla ihop den nya tillvaron. MEN jag vet att hon fixar detta med bravur för hon är mitt älskade, kloka, roliga, söta, och bästa barnbarn



Flyttlasset



Promenad till första parken


Trött efter lek i parken



Paus i fotbollsspelet med morfar



Ut igen på promenad till Stadsparken



Utslagen ängel



Hunden får också päronjouice


Dags att gå hem hem!


Litet tjejbarn i stor säng



Parklek och glass


Nybadad och snart läggdags men först ska vi säga hej då för den här gången


Kontroll Jag tror att det ligger nåt i m...

Kontroll Jag tror att det ligger nåt i mormors kommentar över telefon igår, om varför tjejbarnet är så besvärlig just nu. Nu vet ju ni iofs inte om att hon varit jobbig eftersom bloggandet blivit lite eftersatt pga internetbrist. Hursomhelst så har hon varit jobbig. Hon skriker om allt, vill gå hem, vill ha päron, vill ha glass, vill ut, vill ingenting, ett sjujävla gnällande och skrikande är det. Så sa mormor det, att i en värld av kaos, där alla rutiner ställts på ända, och allt ser annorlunda ut så är det inte så konstigt att tjejbarnet vill kontrollera det hon kan kontrollera. Dvs framförallt maten, men även att gå ut. I hennes förvirrade lilla värld där hon inte får påverka nånting, så kan hon iaf vara bestämd då det är köttbullar hon vill ha och inget annat!


Tjejbarnet får päron, jublar högt. Tar en ...

img_6807 (MMS)

Tjejbarnet får päron, jublar högt. Tar en tugga. Utbrister så: "Nämen! Trasigt, mamma laga?", med glimten i ögat. Äter sen upp resten av päronet.


Nåt kul att kolla på medan ni väntar:

img_6807 (MMS)

Nåt kul att kolla på medan ni väntar:


Pga flytt till landsbygden så har tjejbar...

Pga flytt till landsbygden så har tjejbarnsbloggen legat lågt ett tag. Det betyder inte att tjejbarnet inte gjort något intressant, för visst har hon det! Det är lite jobbigt bara att blogga i frånvaro av dator... Därför är tjejbarnets mormor nu inkallad som gästbloggare igen. Snart kommer hon med flyttrapport!


RSS 2.0