Snigeltema

På grund av det eviga regnandet så går sommarens första månad i sniglarnas tecken. Tjejbarnet roar sig på landet med snigel/snäcksamlande tillsammans med granntjejen Mika. Igår insamlades ungefär 30 vinbergssnäckor som fick bo i en hink. Idag bara en, som har fått bada i sjön, bo i mormors träsko, få halsband (se bilden) och bajsa och slemma lite varstans där vi vuxna helst vill slippa slem och bajs...


Stillhet

Ibland är det bra skönt när ungarna sover. Ro i själen, sovande barn, vindstilla, efterlängtad värme, en god bok, ett glas rose, och den där semestersommardagen man sett fram emot hela vintern/våren. Stillhet.

Men tjejbarnet somnade inte. Fick vara uppe till halv ett!!! Nytt rekord givetvis, och medförde några meltdowns. Men är det "special" så är det!

Det här inlägget författades för snart en vecka sen. Men internettet på landet är skruttigt...

Så här bra kan man ha det i Helgesta:


Sommarlov!

Frånvaro på bloggen beror på sommarlov. Inga bilder bloggar jag med mobilen heller, för internet här är inte så raskt som man skulle kunna önska. Jag skulle vilja berätta om sol, varma bad i sjön, barfotabarn och idyll. Men se det får vänta ett tag, för här på landet har det slagits regnrekord. Rekordet slogs iochförsig precis innan vi anlände, men gräsmattan är likväl som ett träsk. Stormvindar har ruskat om i träden och piskat vattnet till ett inte så inbjudande skum. Vi har suttit inne och haft tråkigt, dammsugit, städat bastukammaren och handlat mat. Tjejbarnet har halva dagen sagt att hon är sjuk och måste vila, nåt som inte upplevdes som så konstigt då vädret suger och hon brukar leka sjuk. Sen kände vi på pannan och konstaterade feber. Inte konstigt att hon var kinkig... Det verkar dock inte som det är nån allvarlig sjuka, då hon inte har några andra symtom.

Sommarlovet har däremot inletts på ett trevligare sätt. Dop med tidigare nämnda besökare, sen kom pappas kompis Fredde på besök, sen tur ner till Stockholm med nedan bild på lekstopp vid Högakustenbron. Efterlängtat återseende av mormor och Annie och Matty, och något senare morfar.
.
Så blev det översovning hos Jack. Peppat tjejbarn var så pass bekväm att hon käftade emot faster Fiffi till och med, det där med att uppföra sig fint när man är hemma hos andra det struntar tjejbarnet i! Tjejbarnet fick bada och äta popcorn och titta på film, och sova i Jacks säng. Hon verkar ha haft kul, ingen hemlängtan inte!
.
Sen direkt till grillkväll hos mammas och pappas kompisar Kattis och Micke med barn, tjejbarnet lekte med Vilmer och jagade vargar med svärd på bakgården. Till en början ville tjejbarnet inte följa med ut, eftersom Vilmer insisterade på att det var riktiga vargar, men då hon utrustades med svärd så var det ok!
.
Imorrn kommer resten av familjen Wathén ut på landet, så nu ska det inte vara några fler tråkiga dagar. Sol och världens bästa sommarlov ska vi ha!
.
P.S. Om nån vet hur man lyckas göra mellanrum mellan styckena så är jag tacksam för tips. Antingen så dissar blogg.se mina entertryckningar, eller så är det datorn eller webläsaren som gör det. Nu har jag styckesindelat med punkter emellan för att det ska bli läsligt. D.S.

Födelsedagsmorgon

Födelsedagsmorgon i casa Domeij. Barnen imponerade av mammas tårta.


Längtan

Jag vet ett litet tjejbarn som grät hysteriska hulkande floder då hon insåg att Jack skulle åka hem efter dopet i söndags, och inte följa med hem till oss igen. Ett litet tjejbarn som delade sin säng med Jack, de sov ihopklämda i den lilla växasängen. Ett tjejbarn som frågar flera gånger om dagen om det är imorgon vi ska åka till Jack. Som längtar efter sin idol, och som bestämt att hon ska sova hos honom alldeles själv, och att hon ska baka tårta till honom då och sjunga för honom på morgonen och ge paket, för idag fyller han år.

Grattis på födelsedagen bästa kusin!


Själva dopet

Så nu är lillasyster upptagen i församlingen. Döpt och firad. Efter att från början tänkt ha en likadan ceremoni för lillasyster som för tjejbarnet så valde vi slutligen att göra helt annorlunda. Det blev dop i högmässan i Sollefteå kyrka, med få inbjudna och därefter dopfika med församlingen inbjuden. Fina faddrarna David och Ramona med barn, Jack, och så våran familj, organiserade oss och uppförde oss i kyrkan, faktiskt över förväntan, men inte var det nån avkoppling direkt... Tjejbarnet fick hälla upp vatten och har lekt dop på lillasyster halva eftermiddagen. Trots att vi försökt avböja gåvor så fick lillasyster en liten samling presenter, och kul var ju det!

Här ormar sig lilla lillasyster just strippad från dopoutfiten, iklädd guldkors och ny mössa. Hon har varit munter idag! Vi hann själva inte ta några bilder under dopet eller fikat, så hoppas på Davids kamera som hanterats av farfar Claes...


Besökarna

Helg med många besökare: David och Ramona (Milos faddrar, dop imorrn) med barn, samt farfar och bästa kusin Jack. Tjejbarnet för det mesta glad, men får ibland sensory overload och härdsmälta.

Nattning med sagostund av farfar, nu ligger barnen i sina sängar så håller vi tummarna för att de slocknar snart...


På begäran

Sommartjejen i ny frisyr, på begäran:


Ludde har badat

Ludde har varit ute i regntunnan och badat. För att undvika mögelskador fick han torka på snabbast möjliga vis; i ugnen!


Frisyren

Ja, så var det det där med frisyren...

Den uppmärksamma facebookanvändaren kan redan ha noterat gårdagens missöde; Tjejbarnets nya frisyr. Under en eftermiddag hos polaren Signe ringde Signes mamma och informerade om att tjejerna dessvärre lekt frisör. Mest på tjejbarnet.

De hade lekt så fint, hon hade suttit på en pall i badrummet med handduk över axlarna. Hårtussarna låg prydligt i papperskorgen. Och tjejbarnet hade fått sig en asymmetrisk frippa av betydligt kortare snitt.

Idag är det utjämnat hos hemmafrisör Berg. Ser inte så pjåkigt ut. Tacksamt nog så var det inte klippt snagg uppepå, utan det blev en vettig kort page av det hela.

Innan utjämning, ser lite skyldig ut:


Gatukonst

Om man har vägarna förbi Västra Hullstavägen, så är det numera svårt att missa var vi bor!


Ösigt!

Fikahäng hos Åströms, alltid en hit. Tjejbarnet och Maja röjde i studsmattan i hällregnet och verkade trivas. Vi vuxna hängde i soffan. Lillasyster ormade på golvet som vanligt, idag i sällskap med Leia.

Powernap i soffan efter hemkomst, klokaste föräldrarna hade förberett typ allt inför middagen. Tjejbarnet har tjatat sen kvart i sex på morgonen om att Putte och Maja skulle komma. Tillochmed berättat för random folk på Coop att vi minsann skulle få gäster! Och tillslut rullade husvagnen in på uppfarten. Överentusiastiskt tjejbarn som njöt av gästerna till halv elva då det fick räcka...

Här vare ös!


Soffhäng

Ett soffhäng hos goda vänner en regnig söndag i sommarlovets början. Sämre kan man ha det. Nu styrs kosan hemåt för middagsbjudning.

Glad tjejja på farsans mage


RSS 2.0