Förnyelse!

Ny header idag! Det var på tiden såhär två år efter att tjejbarnet fick en lillasyster som också skulle synas lite i bloggen. Men eftersom jag är helt ointresserad av att knåpa med sånt på datorer så fick det vänta till Annie förbarmade sig och tog sig tid att schyssta till den!

Stort tack och stående ovation till Annie!


En låååång dag

Födelsedagen har väl i stort sett förlupit som det var tänkt. Tjejbarnet har hunnit få håret klippt också mellan paketöppnandena och sockerätandet. Tårtan blev fin, kalaset blev lyckat, inga barn bråkade (förutom lillasyster som inte hängde med stortjejerna i svängarna och frustrerat bröt ihop tillslut när hon inte fick köra bobbycar genom den pågående bowlingmatchen). Presenterna var fantastiska, varenda en, genomtänkta och väl mottagna av tjejbarnet.

 

 

Lite besvärligt dock att vara ledig en dag som denna. Jag hade massor att göra, med städande och bakande och matlagande. Tjejbarnet själv var, med nyfriserat rosa hår och iklädd nyaste partystassen med glitter överallt, färdig för kalas klockan 12, och väntan tills gästerna skulle komma kl 17 var evighetslång.

 

 

När jag nu på kvällen frågade henne om dagen varit som hon tänkt sig svarade hon att jo, det hade den ju, men hon ville att alla skulle komma på kalaset på morgonen och inte kvällen nästa gång, för allt var alldeles för kort...


När man fyller fem

När tjejbarnet fyller fem ska allt godis vara rosa. Godisarna exakt rättvist fördelade i prinsesspåsar. Tårtan ska vara en gräddtårta med ett "bröllopspar" på. Födelsedagsfrukosten hon beställt är lussebulle och smoothie. Middagen är kycklingklubbor med pommes. Vi ska leka dansstopp och hattleken som vi gjorde förra året. Det ska vara "godiskurragömma" som det var på Majas kalas, men det får gärna vara fiskdamm också, för då får man ju två påsar (eller?).

En och annan present får hon också. Köket är pimpat och presenterna ligger redo.


Rastar Vita haren

 
 
 
Det här är ett par veckor sen. Nu är marken kall och hård och lillasyster har fått börja använda vinteroverallen. Samma overall som förra året, passar fortfarande. Storlek 80, lillpluttan.
 
Vita haren rastas numera mest inomhus. Häromdagen rastade hon sig runtomkring i huset så pass att hon försvann. Hur kan man tappa bort en kanin på ett rum, hall och kök? Jag kröp omkring på hela bottenvåningen och letade under fåtöljer och soffa, tills jag hörde nåt på övervåningen; kaninskrutten har hoppat upp för hela trappan och bajsat i hela lekrummet... Vi kanske skulle haft kvar trappgrinden...

Tant faster hälsar på

Har tagit med sig lite pysselböcker, great success!
 
En shoppingtur på stan
 
Specialhatt á la Björklunds
 
Vi har gjort stan, lunchat på Kaffe Petter som sig bör, strosat på kyrkogården och tänt ljus, och hängt hemma och pysslat. I afton min födelsedagsmiddag i förtid (som vanligt lax i ugn), middagsgäst och gammal barnfavorit Mika, och så Idol och häng i soffan med glass och tant faster. Imorrn fika uppe på Hallsta innan hon åter åker söderöver. Då tar morfar över stafettpinnen och hänger med kidsen i några dagar.
 
 
 

RSS 2.0