39, 17, 16, 3, 2, 1...

Magisk nedräkning, efter att ha infört ny storbarnssäng för lillasyster.
 
Efter att hon har klättrat över spjälsängskanten och slagit i golvet ett par gånger, och sen nu härom morgonen dessutom (ny favoritsyssla) tagit av sig blöjan och kissat ner madrassen totalt, så blev det dags att byta säng. Tjejbarnets storbarnssäng var dessutom färdigmålad efter ett års (!!!) jobb. Sängen monterades, ny madrass införskaffades, tjejbarnet i ny säng och lillasyster i växasängen. Vi stålsatte oss, redo för nattningshelvete några veckor framöver...
 
Första kvällen; 39 gånger, på ungefär lika många minuter, tassade hon upp ur sängen och ut ur rummet.
 
Men det gick raskt bättre, kväll två 17 gånger på typ 45 minuter, därefter 16 gånger på 30 minuter, sen 3 (!) gånger på 15 minuter, och sen 2 gånger på 10 minuter, och idag gick jag bara in en gång för att hon ropade och hon kom inte alls upp! Inte en enda gång. Kickass-bebisnattning!

Hungrig pizzapicknick

Att göra en vardagsmiddag lite mer spännande: picknick framför tvn. Ungarna tryckte i sig typ en halv barnpizza var, lyckades tippa ut varsitt glas cola, och verkade mycket nöjda med konceptet.

Det allra minsta matvraket har lärt sig prata lite nu också (med betoning på lite); säger kanske "äta", men tecknar tydligt med handen mot munnen när hon är hungrig. Känns som ett viktigt ord för henne... Annars kan hon klämma i med nåt som nästan låter som "näsa" och som betyder just det, säger "appa" som får betyda de flesta personer men kanske mest pappa, och "amma" som också betyder olika personer men kanske mest mamma, och typ "datta" som betyder lampa. Roligt att hon fattat ett tecken, vi måste lära oss fler och se om det hjälper språkutvecklingen.

Här är pizzapicknicken fångad i höstens hittills bästa bild:


Själva bästa semestern

Såhär nyligen hemkommen efter semestern tänkte jag bidra med bildkavalkad på vackert solbrända blonda barn som dyker med huvudet före ner i vattnet, simmar på riktigt, dansar, poserar, äter tusen glassar, samlar stenar, sover, leker, skrattar, simmar mera, gör cirkuskonster, spelar minigolf, hoppar bomben, hoppar katt/zombie/robothopp och magplask ner i poolen, och som allmänt njuter av semestern som varit asagrym.

Men eftersom kameran är kvarglömd i Kärrtorp så får ni tyvärr inte se hur härligt vi haft det.


RSS 2.0