Att fånga ett ögonblick

Just här ser mina två tjejbarn så härliga ut, de skrattar högt och njuter av att leka tillsammans. I tio sekunder. Själv står jag nån meter bort, orolig för att lillasyster ska ramla av gungan, hojtar instruktioner om att de ska titta in i kameran, instruerar tjejbarnet att gunga lagom.

Efter fotot tas börjar tjejbarnet öka farten mer och mer, ren provokation, och bryr sig inte ett dyft om vad jag säger. Jag får lyfta bort syrran, skälla på tjejbarnet som blir förbannad, och the moment has passed...

Men visst är de söta just här!


Framsteg

Idag tror jag lillasyster sa "mamma" med flit. Tänker att det går framåt. Försöker låta bli att jämföra med tjejbarnet som i den ringa åldern av tio månader sa titta, kisse, mamma, pappa, där och lampa. Inser att jag har olika barn, att lillasyster inte är samma barn. Uppenbarligen. Att hon inte kan stå själv som tjejbarnet kunde vid tio månader, och att hon inte är i närheten av att göra det heller. Att hon inte kan klappa händer, inte peka, inte pussas, inte jollra knappt, inte krypa.

Men man får kasta henne hela vägen upp i taket, och hon skrattar sitt tysta Beavis & Butthead-skratt. Man får kittlas och leka vilda lekar utan att hon bryter ihop. Hon kan dyka under vattenytan utan att få panik. Hon viftar och ler mot hela världen och älskar alla. Och nu kan hon säga mamma också!


En norrlandstjej

Det finns så mycket att utforska i storstan för en liten tjej från en håla i Norrland...


Sommarlovet avslutas

Sommarlovet hemma avslutades igår med vardagsmiddag hos familjen Berg och bad i älven. Idag packning och avfärd mot Stockholm, landet och Kroatien. Sommarlovet sträcks ut en månad till, men nästa gång vi är tillbaka i stan så är augusti nästan slut och bara några få dagar kvar tills Henkan börjar jobba och tjejbarnet börjar på ny dagisavdelning. Men ännu njuter vi av ledigheten!


Gästerna har farit

När de sista sommargästerna har lämnat oss så däckar tjejbarnet med far i soffan. Gästerna som avlöst varandra den senaste månaden och förgyllt vår sommar. Men ni må tro att det är skönt att vara bara vi några dagar, innan vi gör ombytta roller och gästar Stockholm istället om nån vecka...


Kalasbarnet

Påväg hem till Lisa på 5-årskalas. Har inhandlat slime och låtsashundbajs på Allsport. Går entusiastiskt raka spåret (typ) Storgatan fram. (Förresten så är det här inlägget skrivet i söndags, men den här sabla blogg-appen funkar uruselt som tidigare nämnts).


RSS 2.0