Skolstart

Nu är sommarlovet officiellt över för tjejbarnet. Idag var första dagen i förskoleklass F-A. Tjejbarnet snoffsade till sig med tofsar och hårspänne efter eget tycke och smak, och hon lyste sig som den största och finaste skoltjejen, med prinsessryggsäck, glitterinneskor, och nyinköpt liten låda att ha med frukt till fruktstunden i (det är tydligen extra lyxigt med en speciell låda till frukten).

Regnet öste ner så den där rituella mysiga promenaden till skolan, som jag tänkt mig, ställde vi in och åkte ner till plugget med bilen istället, hela familjen.

Sen vinkade vi av henne i hallen, där hon fick vänta med kompisarna på att bli insläppt. Kändes lite stort att vinka av henne, innan fröken ens kommit. Men hon är ju stor nu!




Tand nr 2

Igår låg tjejbarnet i vattnet och guppade på en gigantisk badring då hon plötsligt började tjoa om att hon tappat en tand. Trams, tänkte jag då, inte tappar man väl en tand mitt i badandet! Eller, tänkte jag sen, det är väl ett tillfälle så gott som ett annat?

Nästa tanke var att nu ligger tanden på Båvens botten, men se det noggranna barnet höll tanden i handen, och den kunde föras i säkerhet.

Stackars morfar sedan dagen efter, då han trodde att han råkat tömma ur tjejbarnets glas med tand i i diskhon, och därför gått igenom hela avloppet i jakt på den! Han är bra fin han, morfar!

Tanden låg som tur var i ett annat glas, sällskapande med en guldpeng.

RSS 2.0