Semesterpepp

Semester, delmål, nu framme i Trångsund hos kusinerna. Sover i kusinernas rum nu, kidsen trötta efter att semesterpeppigt exalterade ha sprungit runt runt i lägenheten skrikandes och kastandes popcorn omkring sig hela kvällen.

Snart drar vi till Korfu och en veckas all inclusive. Barnklubb, obegränsat med glass, obegränsat med bad, sol och umgänge med kusiner, faster Fiffi, Nicklas, och Kakan. Pepp!


Imponerad!

Gällande cyklingen så befarar jag att tjejbarnet inte kommer lära sig på riktigt förrns hon är typ åtta. Hon har övat sig idag också, med ungefär samma stajl. Helt ofattbart att hon kan cykla långsammare än hon går, trodde inte det var möjligt. Hon cyklar som igår, några meter i taget, med blicken mestadels fäst vid asfalten under henne (och det är klart det känns som det går fort då när den svischar förbi...) och inget undgår hennes spaningar. Hon stannar för att plocka upp döda maskar, småsmå glittrande stenar, "pruttbär", och allt annat som kan tänkas ligga i hennes väg.

Fysiska utmaningar är inte hennes grej, det vet vi alla. Men igår, då imponerade hon stort. Hängde i badhuset, och tjejbarnet skulle visa upp att hon kunde simma ryggsim. Skvalpade mest och fick kallsupar, men sen plötsligt kom hon på det! Hon flöt som en kork! Simmade på rygg hela längden i mellanpoolen, 15m kanske, och liksom låg och guppade. Simmade sen fem meter på mage med huvudet ovanför vattenytan. Fina prestationer!

Världens bästa och roligaste unge tycker vi ju självklart att hon är oavsett!


Självaste cykelbarnet


Cykeltur tjejbarnetstajl!

Tjejbarnet blev för några dagar sedan erbjuden att låna en cykel. En riktig cykel, med stödhjul. Vi har en cykel, lila med blommor, men utan stödhjul och lite i största laget för en fart/fallrädd unge som inte gillar utmaningar. Tjejbarnet har envist tackat nej till denna nya rosa lilla lånecykel som alternativ. Hon är inte intresserad. Hon är så nöjd så med sin trehjuling för ettåringar. Vill inte ens prova. Har i sitt snart femåriga liv aldrig grenslat en cykel, ens för att stå och hålla i.

När grannbarnen cyklar förbi (nu börjar de som är ett år yngre kunna cykla tillochmed) och frågar om hon har nån cykel svarar hon glatt att det har hon minsann och släpar så fram trehjulingen. Skäms inte alls. Vill inte ha mer.

Så efter några dagars tjat från min sida så gick tjejbarnet med på att gå och titta på cykeln, men bara titta, och bara då hon fick reda på att det ingick en playdate med Saga, 5 år. Efter middagen idag gick vi hem till Saga.

Efter lyckad playdate spände tjejbarnet på sig cykelhjälmen och klev upp på den minimala cykeln. Så liten cykel att det såg helknasigt ut. Rosa och med cykelkorg. Ville först inte, men jag höll i cykeln och lovade att hon inte skulle fara nerför "backen". Hon skrek till av skräckblandad förtjusning och cyklade en meter. Jag fångade. "Shit, jag kunde!" säger barnet fascinerat. Jag visar hur man bromsar. Tjejbarnet vägrar cykla nerför "backen" dvs en villagata med 2% lutning typ. Övertalas.

Cyklar två meter i taget för att sen tjuta till och bromsa. Fortsätter så i några hundra meter, hemåt. Försök till hets: kom igen, vi tävlar först till stolpen? men svaret kommer med totalt ointresse: Alltså, skulle inte tro det, aldrig i livet! säger hon med knyck på huvudet.

Leder cykeln nerför samtliga backar. Försöker cykla uppför men blir förbannad då det inte går. Kommer upp på backkrönet (OBS inte högt) och cyklar sen två meter i taget med tvärnitar däremellan. Det ska inte gå fort, hon ser ingen tjusning i det.

Vid åttatiden på kvällen cyklar hon lite till, något längre sträckor, säkert fem meter i taget. Grinar och skriker av frustration i uppförsbackarna, uppskattar inte nedförsbackarna. Parkerar cykeln hemma, efter vad hon verkar tycka vara en succé och föreslår att imorrn, då kan hon ju ta den stora lila cykeln utan stödhjul, för nu har hon ju övat sig...


Hur tänkte de?

Alltså, hur tänker man då man väljer att tillverka tuschpennor för barn vilka är omöjliga att tvätta bort från bord och kläder?!


Häng

En solig kväll i augusti dök det upp två småtjejer på kanininspektion och hängmattehäng i vår nya favoritvrå under lönnen:


Här hänger vi

På Risöbadet en solig söndag, alla nöjda och glada. Myser i solen och är sams.


RSS 2.0