En sexåring

Nu har tjejbarnet fyllt sex år. En trilskande trulig sexåring som märker ord och vet bäst. Som inte nånsin kan avsluta det hon håller på med på kommando, utan alltid alltid måste göra klart, även om vi är påväg till badhuset eller nåt annat kul. Som gör allt i ultrarapid: äta frukost, klä på sig, gå. Som förbrukar minst tio A4 om dagen till konstverk, och som gör av med minst ett limstift i veckan i pysslande, som strör paljetter och piprensare runt sig vart hon går. En flamsig tramsig teaterapa som alltid får vännerna att skratta, som hittar på larviga ramsor, sånger och danser som aldrig tar slut. Som älskar stora tjejer. Disträ som sin far, men har också ärvt hans goda fotografiska minne, ibland när det passar, och som kan citera typ hela filmer utantill. En prinsesstjej med en stor kärlek till allt som är glittrigt och rosa.

Fina bästa tjejbarnet!








Med ett sinne för mode som en baglady på LSD!

Vinter!

Vintern har kommit, i år igen, innan vi kommit oss för att kratta färdigt. Nu syns det iallafall inte.

Tjejbarnet entusiastisk, vill åka pulka och bygga snögubbar, men snön bjuder inte in till endera aktivitet utan ligger stenhård och tunn.

Lillasyster vill äta snö en stund, men får snabbt nog och vill in. Och då helst titta på Frost inne, hennes nya bästa film (annars är det mest Pippi och Emil). "Eegoo" sjunger hon, vilket helt uppenbart betyder Let it go, och så snurrar hon runt runt runt. Kanske blir en prinsesstjej av henne också.




RSS 2.0