Hon fattar!

Helt plötsligt igår kväll så ljudade tjejbarnet sig till ord i en bok. K A L V, och kom på att det var just kalv hon läste och inte häst, vilket hon likagärna kunnat gissa på i förrgår. När vi tidigare suttit och läst eller lekt med bokstäver så har jag blivit frustrerad över att hon inte förstår (dolt min frustration givetvis, men det lyser antagligen igenom, trots att jag verkligen försöker). Hon har liksom inte kunnat sätta ihop bokstävernas ljud med varandra. Alls. För nån månad sedan skulle hon skriva inbjudningskort till sitt kalas, och ljudade bokstäverna jag skrivit som mall: mmmm aaaa jjjjj aaaaa, kanske Solin? Inte ens i närheten nånstans...

Men, nu fattade hon plötsligt principen. Läste ko och orm också. Hajfajvade. 

Så slår det mig att hon just fyllt sex. Vad har jag för förväntningar egentligen?! Plockade ner förväntningarna några steg och slappnade av. Fina tjejbarn.

Lucia

I ett stilla snöfall (glest, men ändå snö) så sjöng hundra ungar julsånger utanför Lillängets förskola. Lillasyster var entusiastisk tomte hemma, från 06.15, ända fram till 07.15 då firandet på dagis började. Då var det tvärstopp. Hon stog tillsammans med sin avdelning i en av tio sånger, klängde ledset på mig resterande tid. Men visst, jag förstår henne lite också, de där småknoddarna får inte ut så mycket av själva framträdandet ju. Kul att vara där hursomhelst. Förra året när tjejbarnet var med och sjöng stog jag med tårar i ögonen för det var så högtidligt. Får se nästa år om lillasyster vill vara med mera!




Stockholmshelg

Stockholmshelg igen, och den här gången hann vi med att träffa alla kusinerna, det var länge sen!

Tjejbarnet har längtat hårt och intensivt efter att få sova över hos Jack, och äntligen blev det av. Kul även att hon insett att "lilla" kusinen Lo egentligen är en helt perfekt lekkamrat med samma intressen, och det funkade fint bitvis. Men fortfarande trånar hon efter Jack som är den coolaste och bästa person hon vet tror jag...

Vi hann med lek i ny park i Kärrtorp, kolla julskyltning på NK, övernattning på landet, bastu, översov hos Wernströms, och blixtvisit hos farmor. Mycket lyckat!

Kusinerna hänger med morfar

Hänger med Jocke och Neah


Kidsen kokar gröt själva, tjejbarnet lite impad av storkusinens skills.



RSS 2.0