Första tappade tanden

Idag var det dags:



Panik när hon insåg att jag inte skulle kunna knyta upp knuten på tråden, utan enda sättet att få loss tråden var med ett "Ploff", som för stackars Lina i Lönneberga.

Skärrad men nöjd. Det gjorde ju inte ens ont.

Sen gav vi oss av ner på stan i jakt på kompisar att berätta för. I brist på kompisar berättade hon för random flanör på Storgatan, att hon minsann tappat sin första tand!

Glädjen är stor, att imorgon är det fritidsdag, en av tre under sommaren. Tjoho!

Längtar

Längtar, efter de där två små blonda kalufserna att snusa i när vi trängs i sängen. Efter solvarma kramar. Efter långa bad i pool och sjöar. Efter att få vicka lite på de där tre tänderna som blivit lösa. Efter nya ord och berättelser om veckans upplevelser. Att få titta på skrubbsåren och höra om vad de gjort och lärt sig och sett.

På söndag kommer kidsen hem efter en vecka hos mormor och morfar.

Det är tyst i huset nu. Den där rofyllda tystnaden som var sååå behaglig till en början men som börjar bli ekande och tom.


Några dagar med Kakan

Efter att kidsen spenderat en semestervecka på landet med pappa och alla andra där, så reste de förra måndagen åter norrut, med farmor Kakan i bilen. Fyra soliga sommardagar spenderades med bad, god mat, bakning och sightseeing.

De obligatoriska Kakanhälsarpå-rullarnaihåret.

Och själva bästa farmor


Nu är kidsen lämnade på landet igen för ytterligare en veckas sommarlovande på landet, medan mor och far arbetar.

Rören

Idag åkte lillasyster till Sundsvalls sjukhus för att på Dagkirurgen få rör inopererade i trumhinnorna, ety där bakom stod fullt med vätska. Positivt och spännande tyckte mor och far, tänk om ett pyttelitet operativt ingrepp kan få henne att höra och tala bättre!

05.00 åkte vi hemifrån för att vara i Sundsvall i god tid innan klockan 7. Sovtjej i bilen, nyfiken och glad tjej på sjukan. Drack sovmedicin, lekte, bytte om, åkte bårvagn, andades lustgas, och så var det godnatt.

Själva ingreppet tog typ 20 minuter, sen blev det två timmar på uppvaket innan hon slog upp ögonen, trött och lite skeptisk till omgivningen. Allt gick superbra. Sov i bilen hem, och sen i stort sett hela eftermiddagen. Under yllefilt i 30-gradig hetta, hon envisades.

Så avslutades kvällen med den illpiggaste ungen i världshistorien som sprang runt runt runt och ville dansa och klättra och hade all energi i världen när klockan började bli sen...




RSS 2.0