Kort fotbollskarriär

Jag har ju länge hoppats på att tjejbarnet skulle våga prova på att vara med i kvartersfotbollen när det väl var dags. Så för några veckor sedan började lagen formas och hon tillfrågades om medlemsskap i det lag som senare valde namnet Marängerna. 

Hon har blåvägrat.

Jag har förklarat lite fint och inte alls tjatigt, hur roligt det kan vara med fotboll, att hennes vänner som är med i laget inte alls är några fotbollsproffs, och att man inte behöver kunna spela fotboll för att vara med -man lär sig!

Så bestämde jag att vi skulle gå och hejja på Marängerna i tisdags. Tjejbarnet var måttligt road, kollade lite, men kände väl kanske av min entusiasm, och dealen blev att hon får ett par fina fotbollsskor om hon går på två träningar och sen vill vara med.

Idag var första träningen för henne. Tyvärr var jag på jobbet, men rapporten från Henkan löd som följer; det var kul i tio minuter, sen blev hon av misstag trampad på på tårna, och nu ska hon aldrig mer spela fotboll. Sådetså.

Sen var vi i Storulvån

Långhelg i Storulvån på Fjällfest. Sol och snö, och inte orka släpa med sig kameran runt i snön hela tiden. Men några vettiga bilder blev det.
 
 
 
 
 
 

Det var en gång en skidsemester till alperna

Har fört över bilderna från kameran nu. Det får bli kompensation för dåligt uppdaterande här på sistone...
 
Man vill bara att de ska stå still och titta in i kameran samtidigt...
 
 
Fotogenisk
 
 
Högst upp på toppen
 
 
Och så den här bilden som bara blev sådär jävla fin tycker jag.
 

Bravad

Var ska man skryta med bajsbravader om inte här (och sen hålla sig från att, i andra sammanhang, berätta för folk som inte är så värst intresserade av barnbajs). 

Hursomhelst, potträning light i casa Domeij. Lillasyster springer omkring naken på kvällarna, provsitter pottan ganska ofta, men propsar på att sätta på sig blöja när det väl är dags att kissa. För att sen direkt efter uträttat mission ta av sig blöjan och kasta den. En gång för ett par månader sedan överraskade hon oss med att i smyg bajsa i pottan på övervåningen, ingen märkte nåt förrns korven upptäcktes senare på kvällen den gången.

Men så idag följde hon mig in på muggen, och satte sig mittemot.
-Ska du kissa? undrade jag muntert varvid hon skakade på huvudet och därefter presterade nr 2, i pottan.

Blir hårdträning på semestern känner jag. Tvättmaskinen får gå varm. Men hon verkar ju faktiskt fatta galoppen lite.

RSS 2.0