Pirrigt!

Tjejbarnet har idag blivit bjuden till sitt första kalas! Hos en kompis! Hon har fått ett riktigt kalasinbjudningskort, med prinsessor på. Tänk så stort! Hon ska börja socialisera på egen hand!

Jag är alldeles pirrig och har börjat planera outfits (för både mig och tjejbarnet).

Tjejbarnet ska få välja nåt tjusigt att ha på sig. Jag vet att hon garanterat kommer ikläda sig lackskorna, hennes favoriter.

Hur gör man som förälder? Stannar man kvar eller går man hem? Hjälper till med disken? Leker med barnen? Och hur köper man en vettig present till en liten tjej som fyller fyra år, då staden man bor i har endast en leksaksaffär, d.v.s. alla köper presenterna på samma ställe? Oooo så nervöst!

Allra högst upp i trollhajarnas träd

img_4669 (MMS)

Allra högst upp i trollhajarnas träd kan tjejbarnet klättra. Just det här trädet är trollhajarnas träd, och om man går förbi det måste man gå hela vägen på bryggan och klättra upp och leta efter fjädrar som växer där så man kan flyga därifrån sen så inte trollhajarna kommer och äter upp en! Det ni, tänk så spännande grejjer det händer på väg hem från dagis!


Tjejbarnet har börjat renovera

img_6836 (MMS)

Tjejbarnet har börjat renovera i sommarhettan. Hon tänker på säkerheten, har munskydd/hjälm på. Hon mäter och konstaterar nöjt: det blir sju meter. Låter viktig på rösten. Mäter lite till, tjugo meter. Skönt att hela familjen hjälper till!


Moster Annies bildregn

Halloj

Bättre sent än aldrig. Det har nu gått ett par veckor sedan mitt besök i Sverige. Här kommer iaf en massa bilder från allt det roliga vi gjorde.
Det började med ett besök på Kålmården


Delfinerna var roliga, kul att sjunga med och klappa händerna


Safarit var lite läskigt till en början


Men sen blev det roligt, och tjejbarnet berättade för oss vilka djur hon såg


Leka med Matt var roligt, lite pinsamt för oss när hon sprang ifrån oss mitt i gamla stan skrikandes HJÄLP HJÄLP!


DU!


Morfar va rolig han (nej det fanns inget som dom tittade och pekade på)


det kommer nog bli en bra seglare av Tjejbarnet, läsa karta kan hon redan


Älgfamiljen ute på äventyr





nu när Tjejbarnet blivit husägare så dröjer det nog inte länge förens en trampolin hamnar i trädgården (Hihi)


det var lätt att märka vem tjejbarnet brukar leka med, här är hon Spiderman



Det var allt vi han med men snart är jag tillbaka igen och då ska vi hitta på en massa roliga saker igen.

/ Moster Annie

Nya huset

Tjejbarnet med familj har ju, som många säkert vet, skaffat sig ett hus. En villa i Sollefteå, i ett lagom fint område, och med lagom mycket renoveringsbehov. En hel del projekt, men det ska nog bli bra.

Tjejbarnet vet vilket rum som ska vara hennes sovrum, och där får bebisen också sova sen säger hon. I det rummet finns det stjärnor i taket, och de får nog bli kvar. Tjejbarnet verkar förstå att vi ska bo i det huset, idag på vägen hem sa hon att hon ville sova där, men då får man ju liksom förklara att vi måste bära dit alla våra saker först innan vi kan sova där, det finns ju till exempel ingen säng. Det kunde hon förstå och hålla med om.

Morfar är här på besök och hjälper till att inspektera hus samt underhålla tjejbarn. De har varit på badet, och på biblioteket (regndag idag), och så har vi paddlat en sväng samt badat i älven. Bonussommarlov!

En hemlig plan

Tjejbarnet höll på att spricka av kissnödighet hela shoppingvarvet inne på ICA. Nekade bestämt till att vara kissnödig. Klok som jag är så gick jag inte på det, utan skyndade på handlandet och gick hem för att tjejbarnet skulle få tillgång till toalett om hon ångrade sig. Och det gjorde hon. Ganska så snabbt konstaterade hon att hon faktiskt måste kissa då vi kom hem. Jag erbjöd mig som vanligt att följa med och hjälpa till med byxorna. Tjejbarnet sprang ett par varv i lägenheten för att undvika mig, ropade att hon skulle gå på pottan själv och vara ifred. Ok ok, jag ger mig. Håller tummarna för att det går vägen.

Tjejbarnet kommer strax ut ur badrummet, nöjd och kissad, med torra byxor. Jag nöjer mig med det.

Något senare ska jag tömma pottan. Men den är tom. Bredvid tjejbarnets potta på golvet står dock en litenliten rosa dockpotta. Full med kiss. Även golvet är blött (som sagt, litenliten potta rymmer inte allt...).

Tjejbarnet har planerat det hela och lyckats utföra det utan att jag såg. Ett mycket stolt tjejbarn bekräftar att det är hon som utfört bravaden (dock helt utan konkurrens av andra misstänkta).

Semester hos mormor och morfar

 

Återigen en ynnest! Att få vara med Tjejbarnet i många många dagar är så roligt! Varje morgon, någon liten, liten som kommer tassandes och vill ha frukost, helst bullar, ibland hinner vi med en saga först. Men mormor har lärt sig att stå emot. Först frukost sen bulle. Det har hänt mycket under dessa veckor. Fira midsommar, leka med dockan, bada, bada, bada och sen segla segla segla. Att ha en liten knatte på en båt är inga problem om det är ett Tjejbarn. Nu är semestern slut och det är så tomt, så tomt!!! Men så är livet, vi ses snart igen men jag längtar redan. Bara att få gå ut i trädgården och plocka hallon till pappa är ett äventyr. Alla leksaker är just nu undanplockade och väntar och väntar på nästa besök. Dockan ligger i sin vagn, finklädd. Hon ser fram mot nästa besök. Här kommer en liten bildkavalkad om Tjejbarnets ledighet.

 

Fjädrar, sniglar, småkryp är spännande, Tjejbarnet bangar inte för något utom en vinbärssnäcka som blivit överkörd av gräsklipparen!

 

Det är inte så lätt att cykla på gräset så den halvfärdiga pergolan får duga

 

Tingeling sitter med tant faster Leena och tittar på solnedgången

 

Midsommarafton är kul med massor av snälla människor runt omkring

Moster Annie är en toppenkompis!

 

Mormor laddar inför festligheterna

 

 

Midsommar är över men att baka Pirakka med morfar är jättespännande. Mycket deg åkte ner i magen

 

Kan det vara Pippi Långstrump som är så spännande

 

Lilla dockan, Juno, morfar o mamma på havet

 

Egen pool är räddningen på havet när solen gassar

 

Morfar styr oss säkert i hamn

 

Mellanmål, äpple, tofsar i året som satt kvar 1 timme!!! Rekord

Vad ska vi nu hitta på?

 

Dags att packa för hemfärd

 

70 mil hem!

Sommarlovet lider mot sitt slut

img_1069 (MMS)

Nu har tjejbarnet seglat i dagarna tre. Sommarlovet är slut på tisdag. Imorrn bär det av hemåt, mot Sollefteå, flyttpackning, och städning, och dagis, och jobb. Lätt att glömma då att vi inte ens är halvvägs genom sommaren och att många härliga dagar finns kvar att uppleva!


En dag på sagostigen

img_7411 (MMS)

En dag på sagostigen: Tjejbarnet visar upp myror för de andra barnen som spänt tittar på. Hur vågar hon? undrar de. Den äldsta flickan viftar hela tiden bort myrorna från Tjejbarnet, men hon är bestämd och hämtar genast nya!


Sagostund med morfar

img_2879 (MMS)

Sagostund med morfar. Sen ska tjejbarnet baka bullar och piirakka (stavning?), som ska ätas upp innan det är läggdags.


Vattenkrig!

img_4654 (MMS)

Sommarlovet fortsätter: vattenkrig på Visingsö!


RSS 2.0