Hungrig pizzapicknick

Att göra en vardagsmiddag lite mer spännande: picknick framför tvn. Ungarna tryckte i sig typ en halv barnpizza var, lyckades tippa ut varsitt glas cola, och verkade mycket nöjda med konceptet.

Det allra minsta matvraket har lärt sig prata lite nu också (med betoning på lite); säger kanske "äta", men tecknar tydligt med handen mot munnen när hon är hungrig. Känns som ett viktigt ord för henne... Annars kan hon klämma i med nåt som nästan låter som "näsa" och som betyder just det, säger "appa" som får betyda de flesta personer men kanske mest pappa, och "amma" som också betyder olika personer men kanske mest mamma, och typ "datta" som betyder lampa. Roligt att hon fattat ett tecken, vi måste lära oss fler och se om det hjälper språkutvecklingen.

Här är pizzapicknicken fångad i höstens hittills bästa bild:


Kommentarer
Postat av: Lajsa

Heja Milo, tecken är ju toppen för att komma igång med tal. Kolla bara på min surrande lillebror ;-) Det var grymt i början, och kul som syskon att lära sig tyckte jag.

Leia gillar babbapp som finns till iphone, där tränar man ljud och sång. Fick tips av några föräldrar att den var pedagogisk och på babblarna.se finns mer info om tecken och uppläsning av böcker med det osv.

Vi kommer upp tors-sön. Har såklart nästan alla dagar inbokade... men vore kul om vi hann ses nånting. Kanske en fika iaf. Vi hörs!

2013-09-17 @ 09:52:44
Postat av: moster Anita

Vilken härlig bild!

2013-09-17 @ 17:01:22
Postat av: Mormor

Fina familjen! Ser fram mot att vi ses snart! Och få prata med lillpluttan!

2013-09-18 @ 21:45:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0